Biodex Test

Met de Biodex Test meten wij de spierkracht en spiervermoeidheid bij knierevalidatie

De Biodex (ook wel Cybex genoemd) is één van ’s werelds meest geavanceerde dynamometers, waarmee spierfunctietesten worden uitgevoerd rond verschillende gewrichten. De Biodex is een krachtmeter; het meet de kracht van de spieren. De krachttesten worden direct gedigitaliseerd, geïnterpreteerd en vervolgens geïntegreerd in het behandelplan dat uw fysiotherapeut voor u heeft samengesteld.

Spierkracht kan, met behulp van de Biodex, worden gemeten tijdens bewegingen op verschillende snelheden. Hiermee krijgen we onder andere een indruk van spierkracht en spiervermoeidheid. Ook kan de passieve weerstand tegen beweging worden bepaald.

De Biodex heeft verschillende functies. Zo kan de kracht tussen links en rechts worden vergeleken, een pre-operatieve meting kan vergeleken worden met een post-operatieve meting en tot slot kan de uitslag vergeleken worden met 0-metingen en gegevens uit wetenschappelijke literatuur.

Tijdens de revalidatie van verschillende blessures kan de uitslag van de Biodex inzicht geven in de vooruitgang. Indien er bijvoorbeeld sprake is van een operatie aan een voorste kruisband dan wordt er voorafgaand aan de operatie een meting gedaan, drie maanden na de operatie wordt er een volgende meting gedaan en richting het einde van het revalidatietraject zal de kracht opnieuw gemeten worden. Met de uitslagen van deze metingen in de verschillende fasen van de revalidatie kan het behandeltraject worden geoptimaliseerd.

Wilt u weten of de Biodex Test geschikt is in uw revalidatietraject? Vraag het gerust aan uw fysiotherapeut of neem contact met ons op.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.