Biodex Test

Wat is de Biodex?

De Biodex (ook wel Cybex genoemd) is één van ’s werelds meest geavanceerde dynamometers, waarmee spierfunctietesten worden uitgevoerd rond verschillende gewrichten. De Biodex is een krachtmeter; het meet de kracht van de spieren. De krachttesten worden direct gedigitaliseerd, geïnterpreteerd en vervolgens geïntegreerd in het behandelplan dat uw fysiotherapeut voor u heeft samengesteld.

De Biodex heeft verschillende functies. Zo kan de kracht tussen links en rechts worden vergeleken, een pre-operatieve meting kan vergeleken worden met een post-operatieve meting en tot slot kan de uitslag vergeleken worden met 0-metingen en gegevens uit wetenschappelijke literatuur.

Tijdens de verschillende fasen van het revalidatietraject worden metingen gedaan met de Biodex. Met de uitslagen van deze metingen wordt er inzicht verkregen over de vooruitgang en kan het behandeltraject worden geoptimaliseerd.

Wilt u weten of de Biodex Test geschikt is in uw revalidatietraject? Vraag het gerust aan uw fysiotherapeut of neem contact met ons op.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.