Pre- en Postoperatieve Meting

pre-en-post-operatieve-meting-haarlem

Een pre-operatieve en een post-operatieve meting zijn een vast onderdeel van het FysioZorgplan® en wordt op verzoek van de medisch specialist en de verzekeraar uitgevoerd.

De pre-operatieve meting wordt gezien als het begin van uw behandeling. De Zorgverzekeraar en de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) verplicht de orthopedisch chirurg om gegevens aan te leveren betreffende de doelmatigheid en de kwaliteit van de geleverde zorg. Dit is mede gestuurd door het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) en bovendien door het Ministerie bepaald. In overleg met de maatschap orthopedie Spaarne Gasthuis doen wij, Sport & Revalidatie centrum Kennemerland, Fysio Expert en Fysiotherapie Maas, dit voor hen als zorgprofessionals in de regio.

Waarom een pre-operatieve meting?

Met deze meting zijn wij in staat een beginniveau vast te stellen. Wij weten al vóór de operatie waar uw mogelijkheden en ook (rest)beperkingen liggen. Hierdoor kunnen wij voor u, na de operatie, zorg op maat leveren en voor u het beste begeleidingsprogramma opstellen.

Daarnaast kunnen wij de metingen die wij in het post-operatieve behandeltraject uitvoeren, vergelijken met de beginsituatie. Hiermee kunnen de medisch specialist, en wij, de vorderingen volgen en kunnen wij het programma desgewenst bijstellen. Meten is weten en het helpt u en ons op weg naar een optimaal resultaat.

De gegevens zijn inzichtelijk voor de medisch specialist waardoor er onder andere overleg mogelijk is met betrekking tot de vooruitgang in het revalidatieproces. De orthopedisch chirurg wil deze gegevens dus graag hebben en kan deze online bekijken en vergelijken.

Meten geeft dus inzicht in de kwaliteit en mogelijke verbetertrajecten.

Kortom: Vergelijkings- en evaluatie metingen in het Post-operatieve en Pre-operatieve behandeltraject: Patiënt, Specialist, Fysiotherapeut en zorgverzekeraar hebben er voordeel bij.

Hier kunt u lezen uit welke onderdelen de pre- en post operatieve meting bestaat. Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.