Pre / Post-Therapeutische Training (PTT)

Na het afronden van een revalidatietraject is het belangrijk dat u in beweging blijft om klachten te voorkomen.

De PTT training zijn revalidatie trainingen onder begeleiding van een trainer. Bent u klaar met uw fysiotherapeutisch traject maar voelt het nog niet helemaal vertrouwd om uw huidige sport te beoefenen, of moet u op trainen voor een fysio traject, merkt u dat de dagelijkse activiteiten te veel energie kosten, of wilt u zich voorbereiden voor de wintersport? Dan zijn de PTT trainingen ideaal!

De PTT trainingen worden begeleid door een revalidatie trainer. Deze gaat u persoonlijk begeleiden. De trainingen duren één uur en worden in een groepsvorm gegeven. Iedereen wordt begeleid op zijn/haar klacht/doelstelling. Op deze manier is het effectief en gezellig. Heb je nu geen medische achtergrond of klachten? Dan mag je natuurlijk ook komen trainen.

Verdere voordelen van de PTT trainingen zijn dat we goed contact hebben met onze fysio collega’s. Mochten er vragen zijn of een terugval in het hersteltraject (stel u gaat door uw rug of door uw knie) dan kunnen we altijd met de fysio’s samenwerken om voor het beste resultaat te zorgen.

De trainingen worden voor ieder naar wens georganiseerd. Sinds COVID trainen we vaker buiten op het sportveldje naast de praktijk. Na fijne ervaringen blijven we dit vaker doen. Ook in de koudere maanden. Mocht het weer nu niet mee zitten? Dan gaan we voor de veiligheid en het gemak naar onze binnen locatie in de praktijk. Wilt u nu liever binnen begeleid worden op onze Functionele Monitored Rehab apparaten kan dit ook natuurlijk. Onder begeleiding van één van onze trainers wordt u dan geholpen met hulp van een schema en op zijn tijd een lekker kop koffie.

Doelgroep

Bij de Doelgroep gaat u één uur trainen onder begeleiding van een deskundige trainer. Bij de intake wordt er een trainingsplan voorgeschreven en worden doelstellingen bepaald die zijn afgestemd op uw medische geschiedenis en/of uw trainingsdoelen. Om de zoveel weken vind er een evaluatie plaats over uw voortgang. Bij de Doelgroep traint u in een groep waarbij ieder voor zijn klacht variërende oefeningen krijgt. Elke training is anders waardoor het lichaam uitgedaagd wordt. Deze trainingen worden vooral gericht op romp stabiliteit en kracht. Dus ook voor de mensen zonder medische klachten is de Doelgroep een uitdaging.

Zelfstandige Training

Bij de Zelfstandige Training gaat u één uur trainen onder begeleiding van een deskundige trainer. Er wordt een Trainingsplan voorgeschreven en doelstellingen gemaakt die zijn afgestemd op uw medische geschiedenis en/of trainingsdoel. Tijdens de Zelfstandige Training gaat u vooral zelfstandig te werk met een trainingsprogramma dat na een periode beoordeeld en aangepast/verbeterd wordt.

Wat kosten de PTT trainingen?

1 keer per week:               € 50,- per maand

2 keer per week:               € 80,- per maand

3 keer per week:               € 90,- per maand

Betalingen worden achteraf geïncasseerd. Dit is dus in de eerste week van de nieuwe maand. Dit kan in de vorm van een automatische incasso of een papieren nota.

Voor verdere vragen of om u op te geven kunt u altijd bellen of mailen naar Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland.

[t]                                        023 525 96 73

[e-praktijk]                        [email protected]

Contactpersoon:               Richard Barnhoorn

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.