Pre / Post-Therapeutische Training (PTT)

Na het afronden van een revalidatietraject is het belangrijk dat u in beweging blijft om klachten te voorkomen.

Hierbij is het belangrijk om niet alleen de klacht te blijven behandelen maar ook om het gehele lichaam te trainen. Denk hierbij aan het trainen van romp stabiliteit, mobiliteit en kracht (uithoudingsvermogen) voor een gezond lichaam. Daarom biedt Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland Pre/Post-Therapeutische training (PTT) aan. Bij Pre/Post-Therapeutische Training gaat u één uur trainen in een kleine groep onder begeleiding van een deskundige trainer. De PTT trainingen zijn niet alleen bedoeld voor ná het revalidatietraject. Ook vóór het revalidatietraject is het beter om fit en gezond te zijn. Hoe fitter u uw revalidatietraject in gaat hoe fitter u hier uit komt. Mensen die geen lichamelijke klachten hebben kunnen ook bij ons komen trainen, iedereen met een sportief doel is welkom.

Er zijn 2 trainingsgroepen bij de Pre/Post-Therapeutische Training. Hieronder kunt u meer lezen over deze groepen.

Voor verdere vragen kunt u altijd bellen naar de praktijk: 023-5259673, contactpersoon: Richard Barnhoorn

Doelgroep

Bij de Doelgroep gaat u één uur trainen onder begeleiding van een deskundige trainer. Bij de intake wordt er een trainingsplan voorgeschreven en worden doelstellingen bepaald die zijn afgestemd op uw medische geschiedenis en/of uw trainingsdoelen. Om de zoveel weken vind er een evaluatie plaats over uw voortgang. Bij de Doelgroep traint u in een groep waarbij ieder voor zijn klacht variërende oefeningen krijgt. Elke training is anders waardoor het lichaam uitgedaagd wordt. Deze trainingen worden vooral gericht op romp stabiliteit en kracht. Dus ook voor de mensen zonder medische klachten is de Doelgroep een uitdaging.

Zelfstandige Training

Bij de Zelfstandige Training gaat u één uur trainen onder begeleiding van een deskundige trainer. Er wordt een Trainingsplan voorgeschreven en doelstellingen gemaakt die zijn afgestemd op uw medische geschiedenis en/of trainingsdoel. Tijdens de Zelfstandige Training gaat u vooral zelfstandig te werk met een trainingsprogramma dat na een periode beoordeeld en aangepast/verbeterd wordt.

Wat kosten de PTT trainingen?

Indien u 1x per week komt trainen dan kost het € 40,- per maand
Komt u 2x per week trainen dan kost het € 70,- per maand

Voor verdere vragen of om u op te geven kunt u altijd bellen of mailen naar Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.