Unieke revalidatieloopband

Verbeter uw loopvaardigheid met onze innovatieve revalidatieloopband

Heeft u onze nieuwe loopband al gezien? Dit is niet zomaar een loopband, maar een innovatieve en gepatenteerde revalidatieloopband. Met deze loopband helpen wij patiënten  om hun loopvaardigheid en balans te verbeteren.

Met behulp van de revalidatieloopband bekijken wij uw looppatroon. Parameters zoals lengte, breedte, frequentie en symmetrie worden door de fysiotherapeut geregistreerd. Vervolgens kunnen alle variaties van de loopbeweging geoefend worden, zoals wisselingen in tempo en stapgrootte. Tijdens de training kunt u vast zitten (dit hoeft niet) in een veiligheidsharnas, zodat u niet kunt vallen en uw gewicht ondersteun wordt.

Met behulp van een beamer worden visuele obstakels of staptegels op de loopband geprojecteerd, waardoor stapaanpassingen in een veilige en gecontroleerde omgeving uitgelokt worden. Denk bijvoorbeeld aan het ontwijken van een obstakel of juist om de voet op een doellocatie te plaatsen.

Het vermogen om dergelijke stapaanpassingen te maken is van belang voor veilig lopen in het dagelijks leven, zoals het ontwijken van een waterplas of het opstappen op een stoep. Doordat de projectie op het looppatroon van de persoon wordt afgestemd, kan de training op maat worden aangeboden, op de grenzen van iemands mogelijkheden.

Wij zijn een van de eerste fysiotherapie praktijken die deze loopband gebruiken in het revalidatietraject. Wij zijn betrokken om de software nog beter geschikt te maken voor gebruik bij fysiotherapie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.