Unieke loopband

Heeft u onze nieuwe loopband al gezien? Dit is niet zomaar een loopband, maar een innovatieve en gepatenteerde revalidatieloopband waarmee wij patiënten kunnen helpen om hun loopvaardigheid te verbeteren.

De loopband meet waar en wanneer de voet op de grond geplaatst wordt. Parameters zoals lengte, breedte, frequentie en symmetrie worden geregistreerd, zonder dat de patiënt aan het apparaat verbonden wordt met bijvoorbeeld draden of zenders.

Met behulp van een beamer worden visuele obstakels of staptegels op de loopband geprojecteerd, waardoor stapaanpassingen in een veilige en gecontroleerde omgeving uitgelokt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwijken van een obstakel of juist om de voet op een doellocatie te plaatsen.

Het vermogen om dergelijke stapaanpassingen te maken is van belang voor veilig lopen in het dagelijks leven, zoals het ontwijken van een waterplas of het opstappen op een stoep.

Doordat de projectie op het looppatroon van de persoon wordt afgestemd, kan de training op maat worden aangeboden, op de grenzen van iemands mogelijkheden.

Wij zijn een van de eerste fysiotherapie praktijken die deze loopband gebruiken in het revalidatietraject. Wij zijn betrokken om de software nog beter geschikt te maken voor gebruik bij fysiotherapie.