Fysiotherapie Haarlem

Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland (SRK) is al jaren hét adres voor fysiotherapie in de regio Haarlem.

Ons team van fysiotherapeuten heeft ruime ervaring in het behandelen en begeleiden van patiënten. Na het intakegesprek en opstellen van het behandelplan wordt u direct begeleid door de fysiotherapeut.

Op maat behandelplan

Elk behandelplan wordt op maat gemaakt, waarbij de patiënt tijdens de gehele behandeling centraal staat. Ons doel is dat de functies die men in het dagelijks leven nodig heeft, tijdens werken en sportbeoefening bijvoorbeeld, zoveel mogelijk herstelt worden. De behandelingen duren gemiddeld 45-60 minuten.

U kunt bij ons zowel met als zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht. Tijdens het intakegesprek zal één van de specialiteiten van SRK u testen en meten. Dit doen wij onder andere in samenwerking met de maatschap orthopedie en de pijnpoli van het Spaarne Gasthuis.

Onze fysiotherapeuten zijn met name gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met orthopedisch gerelateerde klachten. Daarnaast behandelen we veel sportgerelateerde klachten. Ook verzorgen wij sportmassage.

Orthopedische problemen

Voorbeelden van orthopedische problemen zijn knie,- heup,- rug,- enkel,- en schouderklachten. Veel van onze patiënten zijn doorverwezen na het krijgen van een nieuwe knie of heup. Ook hebben we veel patiënten die nieuwe kruisbanden hebben gekregen. Naast behandeling na operatief ingrijpen en sport-gerelateerde klachten kunt u ook terecht voor algemene fysiotherapie bij gewricht- en spierklachten. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld liesklachten en hamstringklachten.

Geavanceerde meetinstrumenten

Wij maken gebruik van verschillende geavanceerde meetinstrumenten gericht op kracht, coördinatie en stabiliteit. Voor het in kaart brengen van de beginsituatie en het optimaal begeleiden naar het gewenste eindresultaat, worden er gedurende het gehele revalidatie traject metingen en evaluatiemomenten uitgevoerd. Op deze manier kunnen we problemen goed in kaart brengen en kunnen we het herstel continu evalueren.

Een elektronisch patiëntenvolgsysteem

Alle behandelingen worden geregistreerd met een elektronisch patiëntenvolgsysteem. Aan de hand van behandelprotocollen wordt het verloop van de fysiotherapie behandelingen nauwkeurig gevold en bewaakt. Hierdoor zijn we in staat om de verwijzende arts nauwkeurig te informeren.

Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland heeft met praktisch elke zorgverzekeraar een overeenkomst.