Fysiotherapie

Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland (SRK) is al jaren hét adres voor fysiotherapie in de regio Haarlem.

Ons team van fysiotherapeuten heeft ruime ervaring in het behandelen en begeleiden van patiënten. Na het intakegesprek en opstellen van het behandelplan wordt u direct begeleid door de fysiotherapeut.

Op maat behandelplan

Elk behandelplan wordt op maat gemaakt, waarbij de patiënt tijdens de gehele behandeling centraal staat. Ons doel is dat de functies die men in het dagelijks leven nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens werken en sportbeoefening, zoveel mogelijk herstelt worden. De behandelingen duren gemiddeld 45-60 minuten.

U kunt bij ons zowel met als zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht.

Orthopedische problemen

Voorbeelden van orthopedische problemen zijn knie,- heup,- rug,- enkel,- en schouderklachten. Veel van onze patiënten zijn doorverwezen na het krijgen van een nieuwe knie of heup, daarnaast hebben wij veel patiënten die een nieuwe kruisbanden hebben gekregen. Naast behandeling na operatief ingrijpen en sport-gerelateerde klachten kunt u ook terecht voor algemene fysiotherapie bij gewricht- en spierklachten.

Geavanceerde meetinstrumenten

Wij maken gebruik van verschillende geavanceerde meetinstrumenten gericht op kracht, coördinatie en stabiliteit. Voor het in kaart brengen van de beginsituatie en het optimaal begeleiden naar het gewenste eindresultaat, worden er gedurende het gehele revalidatietraject metingen en evaluatiemomenten uitgevoerd. Op deze manier kunnen we problemen goed in kaart brengen en kunnen we het herstel continu evalueren.

Een elektronisch patiënten volgsysteem

Alle behandelingen worden geregistreerd met een elektronisch patiënten volgsysteem. Aan de hand van behandelprotocollen wordt het verloop van de fysiotherapie behandelingen nauwkeurig gevolgd en bewaakt. Hierdoor zijn we in staat om de verwijzende arts nauwkeurig te informeren.

Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland heeft met praktisch elke zorgverzekeraar een overeenkomst.