Lage rugklachten

Lage rugklachten fysiotherapie

Fysiotherapie of manuele therapie bij rugklachten

Klachten van de lage rug kunnen een hardnekkig en lastig probleem zijn en hebben vaak grote impact op de functies in ons dagelijkse leven, werk en/of sportbelasting. Om rugklachten adequaat te behandelen is het van groot belang om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Bij Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland wordt een uitgebreide intake gedaan om de problemen goed in kaart te brengen. Aan de hand van de uitkomsten van deze intake zal een op maat gemaakt behandelplan opgesteld worden door de fysiotherapeut.

De zorg die nodig is, verschilt per persoon en zal dan ook afgestemd moeten worden op de persoonlijke behoeften. De therapie bestaat uit een combinatie van manuele therapie en oefentherapie;

  • Manuele therapie wordt ingezet wanneer er sprake is van een beperkte bewegelijkheid van een of meerdere gewrichten. Met behulp van mobiliserende en/of soms manipulerende technieken wordt de bewegelijkheid van de beperkte gewrichten weer genormaliseerd.
  • Het doel van oefentherapie is om de verminderde fysieke belastbaarheid en de balans tussen verschillende spiersystemen te herstellen.

Heb je last van je rug? Neem dan contact op met een van onze andere fysiotherapeuten.

Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland is aangesloten bij Fysiotopics. Dit is een landelijke organisatie waar vooruitstrevende praktijken uit heel Nederland bij aangesloten zijn. Deze praktijken hebben tot doel om de beste zorg te verlenen op basis van de laatste wetenschappelijke en klinische inzichten.

Fysiotopics:

Het Zorgplan Rugpijn is een geprotocolleerd programma dat ontwikkeld is door professionals op het terrein van rugproblemen. Dit geprotocolleerde programma biedt u de best mogelijke zorg voor uw rug. De behandeling van het Zorgplan Rugpijn is toegesneden op de ernst van uw rugpijn en biedt u de beste garantie op een spoedig en zo veel mogelijk blijvend herstel. Nu en in de toekomst. Met het Zorgplan Rugpijn kunt u rekenen op goede en vertrouwde zorg waarmee u verder komt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.