Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is, net als manuele therapie, een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft een masteropleiding afgerond.

Sportfysiotherapie richt zich op de behandeling en begeleiding van (top)sporters met lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

De rol en positie van de sportfysiotherapeut neemt in de sportwereld een steeds grotere en belangrijkere plaats in. Natuurlijk bij behandeling van blessures en chronische klachten, maar zeker ook bij preventie en advisering van sporters. Want als sportfysiotherapeut help je sporters verder te komen. Je begeleidt zowel de topatleet als de amateursporter op een verantwoorde manier, waarbij het leveren van optimale prestaties altijd het doel is.

Sport- en revalidatiecentrum Kennemerland heeft met verschillende sportverenigingen in de regio Haarlem een overeenkomst.

We proberen de fysiotherapie zo toegankelijk mogelijk te maken door een inloopspreekuur te hanteren op onze praktijk en bij de desbetreffende verenigingen.

We maken gebruik van verschillende geavanceerde meetinstrumenten gericht op kracht, coördinatie en stabiliteit om de problemen en het herstel zo goed mogelijk in kaart te kunnen brengen en zo continu te kunnen evalueren.

De huidige, internationaal gebruikte testen, worden als standaard gebruikt. Wat betreft de sportanalyses is er veel kennis aanwezig binnen onze praktijk, waardoor een optimaal revalidatietraject uitgestippeld kan worden.

Bij de volgende verenigingen zijn wij als sportfysiotherapeuten betrokken:

Heeft u een blessure en behoefte aan een sportfysiotherapeut, maar u bent niet aangesloten bij een van deze verenigingen? Geen probleem! Iedereen is bij onze fysiotherapiepraktijk welkom. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.