Recensies

Benieuwd naar wat de patiënten over ons zeggen?

Op 15-jarige leeftijd heb ik een ski-ongeluk gehad waarbij de diagnose van mijn letsel uitbleef met als gevolg paar maanden gips. Mijn leven bestond voor het ongeval praktisch alleen maar uit sporten. Ik was o.a. bezig met selectieteam van Jong-Oranje, het zag er allemaal rooskleurig uit. Mijn hockeycoach adviseerde mij om voor mijn revalidatie naar Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland te gaan omdat ze daar gespecialiseerd zijn in sport- en enkelrevalidatie. Na een paar maanden werd mij verteld dat ik mijn enkelbanden had afgescheurd i.p.v. niks of een klein scheurtje. Een foute diagnose dus. En daar bleef het niet bij. Peter van Ravenstein, mijn behandelend fysiotherapeut, dacht al snel dat er meer aan de hand was en opperde spierdystrofie. De artsen vonden mij daar echter te jong voor en waren het niet met Peter zijn diagnose eens. Later bleek echter dat Peter gelijk had. Acht maanden na mijn ski ongeluk kwam de diagnose CRPS in mijn gehele linker been; Chronisch Regionaal Pijnsyndroom. Van topsportster naar invalide, zoals ik het altijd omschrijf. Dit betekent dat ik inmiddels al 11 jaar aan het revalideren ben bij SRK – met tussendoor 1,5 jaar opname in revalidatiecentrum -. Ik moet continu trainen om stabiel te blijven anders krijg ik functieverlies. Wegens een operatie in oktober 2015 en februari 2016, ben ik zo ver terug gevallen en noodgedwongen weer opnieuw te leren lopen. Met de nieuwe high-tec interactieve loopband leer ik op een efficiënte manier weer te leren lopen. Als ik terug kijk op al mijn revalidatiejaren, had dit er al veel eerder moeten zijn. Het is niet prettig om te moeten revalideren, maar als het dan toch moet dan is het niet erg dat dit bij SRK is. Het voelt als mijn 2e thuis. Iedere therapeut kent mij en ze staan allen voor me klaar om te helpen waar nodig. Ze helpen om mij zo goed en comfortabel mogelijk te kunnen blijven bewegen. Peter is nog steeds mijn fysiotherapeut, maar niet meer mijn enige. Inmiddels is Femke ook al een aantal jaar mijn vaste behandelaar. Ik bof met 2 vaste therapeuten, kunnen er niet veel zeggen – al had ik het liever niet te hoeven zeggen-.

Ilse Modder

Fysiotherapie

Het is alweer 16 jaar geleden dat ik een ongeluk kreeg met skeeleren. Hierbij zijn er grote stukken kraakbeen los gekomen in mijn rechterknie die tijdens een kijkoperatie zijn verwijderd. Gelukkig kwam ik bij Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland terecht. Dankzij zeer intensieve begeleiding van Frank Duijff kon ik na ca. 9 maanden mijn krukken weg doen en kon ik na ongeveer een jaar weer lopen zonder te ‘hinkepoten’. Ik ben Frank daar heel erg dankbaar voor want weet bijna wel zeker dat als ik niet naar een fysiotherapeut was doorverwezen die zo gespecialiseerd was in knieën dat ik er nu heel anders bij zou lopen. Jammer genoeg blijft mijn knie wel een zwak punt. Daarom duik ik om de paar jaar weer even op bij Kennemerland. En dat is geen straf, want de sfeer is goed en het voelt een beetje als ’thuis’. Ik kan iedereen met knie-problemen echt aanbevelen om naar Sport-en revalidatiecentrum Kennemerland te gaan. Je bent daar in goede handen.

Janke Papa

Fysiotherapie

Herstellende van mijn tweede nieuwe knie Inmiddels ben ik aan het herstellen van mijn tweede nieuwe knie. 4 jaar geleden kreeg ik mijn eerste nieuwe knie. Ik was toen 48 jaar en had de operatie zo lang mogelijk uitgesteld. Mijn knie was inmiddels zo slecht dat ik eigenlijk helemaal niets meer kon. Ik had continu pijn en kon niet eens meer de trap opkomen. 9 weken later zat ik weer op de fiets. Wat een verschil! Als ik dat eerder had geweten had ik het eerder gedaan. Mijn keuze voor de revalidatie viel op SRK vanwege de pendeldienst. En het was een goede keuze. Eigenlijk ga ik er altijd met plezier naar toe. Het leuke is dat je veel mensen ziet en spreekt. Sommigen zijn al goed hersteld na een knie-operatie, dat is een mooi voorbeeld. Dat spreken van andere mensen vind ik een groot voordeel ten opzichte van 1 op 1 fysiotherapie. Daarnaast wordt er veel gelachen in de praktijk. Er lopen veel fysiotherapeuten rond en mocht het een keer nodig zijn dan kunnen ook zij je helpen, bijvoorbeeld als je eigen fysiotherapeut even met een andere patiënt bezig is. Wat ik verder plezierig vind is dat er heel veel geavanceerd apparatuur aanwezig is. Zo kunnen er krachtmetingen worden gedaan en kan er getest worden hoe de voortgang is. Tijdens de behandelingen kan je trainen met behulp van computerspellen, dat maakt het een stuk minder saai. Het herstel van mijn 2e knie gaat redelijk goed. De verwachting is dat ik volgende week weer mag fietsen. Peter, mijn fysiotherapeut, begeleid me goed. Ik hoor wel eens van mensen dat fysiotherapie niet nodig is na een operatie maar ik kan het iedereen die serieus wil herstellen echt aanbevelen.

Wilco de Vries

Fysiotherapie

Na gescheurde vkb kon ik direct terecht. Bij een intake een gespecialiseerde fysio toegewezen gekregen, waar ik het goed mee kon vinden (met alle medewerkers trouwens wel). Hij heeft me goed geholpen mijn doelen te realiseren, ookal waren die niet de ‘standaard’ route. Als ik een keer wat minder zin had, wist hij me altijd weer te motiveren. De gezelligheid en persoonlijke aandacht maken het revalidatietraject een stuk draaglijker. De nauwe samenwerking met de orthopedie afdeling van het Kennemer Gasthuis was ook prettig. Er was een orthopedisch consult bij de fysio praktijk mogelijk, waar de fysio ook bij aanwezig was. Scheelt een tripje ziekenhuis en daarbij verbeterde het consult. Vandaag heb ik mijn revalidatie afgerond, maar ik zal de wekelijkse trainingen toch wel gaan missen.

Marijke

Fysiotherapie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan nu een afspraak met ons in.