Ik ga er altijd met plezier naar toe.

Herstellende van mijn tweede nieuwe knie

Inmiddels ben ik aan het herstellen van mijn tweede nieuwe knie. 4 jaar geleden kreeg ik mijn eerste nieuwe knie. Ik was toen 48 jaar en had de operatie zo lang mogelijk uitgesteld. Mijn knie was inmiddels zo slecht dat ik eigenlijk helemaal niets meer kon. Ik had continu pijn en kon niet eens meer de trap opkomen. 9 weken later zat ik weer op de fiets. Wat een verschil! Als ik dat eerder had geweten had ik het eerder gedaan.

Mijn keuze voor de revalidatie viel op SRK vanwege de pendeldienst. En het was een goede keuze. Eigenlijk ga ik er altijd met plezier naar toe. Het leuke is dat je veel mensen ziet en spreekt. Sommigen zijn al goed hersteld na een knie-operatie, dat is een mooi voorbeeld. Dat spreken van andere mensen vind ik een groot voordeel ten opzichte van 1 op 1 fysiotherapie. Daarnaast wordt er veel gelachen in de praktijk. Er lopen veel fysiotherapeuten rond en mocht het een keer nodig zijn dan kunnen ook zij je helpen, bijvoorbeeld als je eigen fysiotherapeut even met een andere patiënt bezig is. Wat ik verder plezierig vind is dat er heel veel geavanceerd apparatuur aanwezig is. Zo kunnen er krachtmetingen worden gedaan en kan er getest worden hoe de voortgang is. Tijdens de behandelingen kan je trainen met behulp van computerspellen, dat maakt het een stuk minder saai.

Het herstel van mijn 2e knie gaat redelijk goed. De verwachting is dat ik volgende week weer mag fietsen. Peter, mijn fysiotherapeut, begeleid me goed. Ik hoor wel eens van mensen dat fysiotherapie niet nodig is na een operatie maar ik kan het iedereen die serieus wil herstellen echt aanbevelen.

Ik ga er altijd met plezier naar toe.

Fysiotherapie